Wie kan zich inschrijven?

Iedereen die in de wijk Muide-Meulestede-Afrikalaan en een deel van Wondelgem woont.
Kijk na of je straatnaam in deze lijst voorkomt:


Daarnaast moet je in in orde zijn met het ziekenfonds of over een medische kaart beschikken.


Hoe schrijf ik me in?

Je kan je online inschrijven of in het centrum. Inschrijven in het centrum kan enkel op afspraak.


Inschrijven in het centrum.

Bij een inschrijving in het centrum krijg je meer uitleg over het wijkgezondheidscentrum. Je ondertekent een overeenkomst met het wijkgezondheidscentrum.

Breng je identiteitskaart mee. Voor kinderen hun kids-ID of isi+ kaart. Zo geef je toestemming om je medische gegevens op het ziekenhuisplatform cozo te consulteren.


Online inschrijven.

Vul de gevraagde gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van je ingevoerde gegevens op het ingegeven emailadres.

Het onthaal stuurt je binnen de drie werkdagen een mail met de uitnodiging om je inschrijvingscontract in het centrum te ondertekenen. Iedere volwassene moet zelf tekenen. Volwassenen kunnen tekenen in naam van de kinderen.

Graag je identiteitskaart meenemen om je gegevens in te lezen. Zo geef je toestemming om je medische gegevens op het ziekenhuisplatform cozo te consulteren.


Wat moet ik betalen?

Na inschrijving betaal je niet voor raadplegingen bij of huisbezoeken door:

  • een huisarts van wgc ‘t Vlot
  • een verpleegkundige van wgc ‘t Vlot
  • een kinesitherapeut van wgc ‘t Vlot

Je betaalt wel voor:

  • medicatie en verzorgingsmateriaal bij de apotheek
  • laboratoriumanalyses (zoals bloed, urine, stoelgang): hiervoor ontvang je per post een rekening van het labo waarmee we samenwerken
  • raadplegingen bij een specialist, tandarts of andere zorgverleners buiten het wijkgezondheidscentrum

Voor bekkenbodemreëducatie of psychomotore revalidatie verwijzen we je door naar een gespecialiseerde kinesist en betalen we je factuur.


Waarom moet ik me inschrijven?

We zijn voorstander van een vast team van huisarts, kinesist en verpleging voor elke patiënt.

Als wijkgezondheidscentrum werken we met het forfaitair betalingssysteem. Dit betekent dat je niet moet betalen voor een raadpleging. De mutualiteit betaalt het centrum rechtstreeks. Hiervoor is het nodig om je in te schrijven voordat je bij ons op consultatie kan komen.

Bij inschrijving teken je een overeenkomst. Je gaat akkoord om voor alle zorgen van een huisarts, verpleegkundige of kinesitherapeut op consultatie te komen in wijkgezondheidscentrum ‘t Vlot of een huisbezoek aan te vragen door één van onze zorgverleners. Je betaalt zelf niet voor deze zorgen.

Als je tijdens de openingsuren van het wijkgezondheidscentrum naar een andere huisarts, verpleegkundige of kinesitherapeut gaat, dan ontvang je geen terugbetaling van de mutualiteit.

Lees meer over het forfaitaire betalingssysteem.


Wat als ik nog ingeschreven ben in een ander wijkgezondheidscentrum?

Je kan niet ingeschreven zijn bij twee wijkgezondheidscentra. Wil je je inschrijven bij ‘t Vlot? Dan kan je een overstapformulier (of mutatieformulier) invullen. Daarna kan je niet meer terecht in je vorige wijkgezondheidscentrum.


Kan ik mij uitschrijven?

Dat kan. Wil je niet langer ingeschreven zijn in ‘t Vlot of verhuis je naar een adres buiten de wijk? Neem dan contact op met het onthaal.

Jouw handtekening is nodig om je uitschrijving in orde te brengen.

Uitschrijven is belangrijk. Je zal pas een terugbetaling krijgen voor de consultaties bij de nieuwe huisarts, kiné of verpleegkundige als je uitgeschreven bent uit ons wijkgezondheidscentrum.


Wil je meer info?

Raadpleeg onze infobrochure: