Als je je ziek voelt en klachten hebt van de luchtwegen, kan je hier bij een arts terecht voor onderzoek en een covidtest.

Moet je getest worden voor covid omwille van een risicocontact, dan krijg je een code van het contactcentrum in Brussel waarmee je een afspraak kan maken in het testcentrum bij het Jan Palfijn ziekenhuis. Ook met lichte luchtwegklachten zoals verstopte neus of klein hoestje mag je daar getest worden.

Resultaten van je covidtest, krijg je per sms. Zoniet kan je inloggen op de website mijngezondheid.be voor de resultaten van jezelf of je minderjarige kinderen.

Een positieve zelftest moet bevestigd worden door een klassieke covidtest. Hiervoor kan je een afspraak maken bij ons.

We raden de vaccinatie tegen covid ten sterkste aan!
Zolang er nog geen europees vaccinatiepaspoort bestaat, kan je een afdruk maken van je gekregen covid19vaccins. Log hiervoor in op de website mijngezondheid.be en klik door naar je vaccins.

Voor een covidtest om op reis te kunnen vertrekken, kan je terecht in één van de Gentse labo’s. Het dichtstbijzijnde labo is dat van het Sint-Lucasziekenhuis. Je kan er elke weekdag terecht van 10-12h en 14-18h, op zaterdag van 10-12h. Je moet geen afspraak maken op voorhand maar wel inschrijven aan het onthaal.