Ook deze winter is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen het griepvirus. Sommige mensen lopen meer risico en kunnen erg ziek worden van de griep. Vaccinatie is de beste manier om je te beschermen tegen het virus en de gevolgen ervan! Dit jaar verloopt de griepvaccinatie in 2 fasen.

Fase 1: vaccinatie van mensen voor wie een griepvaccin belangrijk is

Vanaf 1 oktober raden we de volgende mensen aan om een griepvaccin af te halen bij de apotheek.

  • Mensen die langdurig ziek zijn (mensen met suikerziekte, mensen met ernstige chronische bronchitis, mensen met hartproblemen, kankerpatiënten, …). Deze mensen kregen per post een brief met een voorschrift van hun huisarts. Denk je toch een vaccin nodig te hebben en kreeg je geen brief? Neem contact op met je huisarts.
  • Mensen vanaf 65 jaar. Deze mensen kregen per post een brief met een voorschrift van hun huisarts.
  • Vrouwen die zwanger Neem contact op met je huisarts als je een voorschrift wil.

Fase 2: vaccinatie van mensen zonder extra risico

Vanaf 15 november kunnen ook niet-risico patiënten zich laten vaccineren als er nog vaccins beschikbaar zijn. Bel naar je huisarts om een voorschrift te vragen.

Hoe kun je je laten vaccineren in ons centrum?

Bel naar het onthaal om een afspraak te maken met de verpleegkundige voor plaatsen van de griepprik.
Deze afspraak zal doorgaan tussen 19 oktober en 13 november, bij voorkeur op maandag of vrijdag van 12u30 tot 15u00.
Haal op voorhand het vaccin bij je apotheek en bewaar het  in de koelkast. Het vaccin kost ongeveer 10 euro. Mogelijks betaalt de aanvullende verzekering van je ziekenfonds nog extra terug. Vraag dit na bij je ziekenfonds.

 

Heb je nog vragen? Neem contact op met je huisarts of huisapotheker. Ook in deze folder of op https://www.laatjevaccineren.be/ kan je heel veel informatie terugvinden.

gr